Backpack kopen

Ben je afgestudeerd en ga je binnenkort op backpack vakantie naar een ander werelddeel? Of ben je dol op het maken van verre reizen? Een backpack vakantie is een aanrader als je low-budget op reis wilt naar het buitenland. Natuurlijk mag daarbij een goede backpack niet ontbreken. Waar let je op bij het kopen van een backpack?

De inhoud
Bij de aanschaf van een backpack let je altijd op de inhoud van een tas. Neem je weinig spullen mee en ga je voor maximaal 3 weken backpacken? Dan volstaat een tas van 40 tot 60 liter. Een normale backpack van 60 tot 80 liter is geschikt als je voor enkele maanden gaat backpacken in het buitenland. Maak je lange expedities naar koude gebieden? Ga dan voor een backpack van 80 liter of meer.

Gewicht
Een goede backpack weegt niet meer dan maximaal 25 procent van je eigen lichaamsgewicht. Vergeet niet dat je ‘slechts’ 23 kilo aan bagage mag meenemen het vliegtuig in. Koop daarom een backpack tas die licht is qua inhoud zodat je meer spullen kunt meenemen.

Prijs
Een kwalitatieve backpack is niet goedkoop. Veelal ben je een bedrag kwijt tussen de €100,- en €250,-. Houd daarom de aanbiedingen voor een backpack in de gaten. In de sale een backpack rugzak kopen, bespaart je al snel tientallen euro’s!

Draaggemak en pasvorm
Draaggemak en comfort zijn van belang als je een backpack met je meedraagt. Kies daarom voor een backpack met verstelbare heup- en schouderbanden. Stabiliteit is bij het backpacken erg belangrijk. Let daar goed op bij je keuze voor een tas.

Merk
Als backpacker heb je de keuze uit talloze merken backpack tassen. Nomad, Deuter, The North Face en Highpeak zijn slechts enkele merken. Kies voor een merk waarbij je een goed gevoel hebt en die prima aansluit op je budget.

Alle andere rugzakken vind je hier