Rugzak mee op vakantie in plaats van koffer

Vliegen wordt al goedkoper. Echter waar je voorheen zonder extra kosten een grote koffer mee kon nemen op vakantie, moet je hier tegenwoordig extra geld voor betalen. Vliegtuigmaatschappijen moeten immers ergens geld aan verdienen. Gevolg is dat veel reizigers alleen handbagage meenemen op vakantie en de grote koffer achterwege laten. Maar in plaats van een handbagage koffer, kun je natuurlijk ook kiezen voor een grote rugzak. Omdat een rugzak een flexibele vorm heeft – hij is tenslotte van stof in plaats van hard plastic – kun je hem helemaal vol stoppen met al jouw favoriete vakantie spullen!

Rugzak van 40 – 60 liter

We hebben het nu natuurlijk niet over een kleine rugzak, maar over grote varianten. Er zijn rugzakken waar je 40 tot 60 liter in kwijt kunt. Dit is ongeveer evenveel als een handbagage koffer.

Voordeel van een rugzak is dat je een rugzak een stuk makkelijker inpakt vanwege de flexibiliteit. Daarnaast is een rugzak veel praktischer als je je verplaatst, je hoeft immers niets achter je aan te trekken en beweegt je daardoor makkelijker door een grote stad, de bergen of een markt heen.

Ander voordeel van een rugzak is dat ze meerdere vakken hebben, waardoor je jouw spullen op een handige manier kunt inpakken. De meeste handbagage koffers hebben één groot vak of soms nog een ris aan de voorkant. Rugzakken hebben meerdere vakken, zodat je jouw waterfles, reis vouchers, paspoorten, geld en andere zaken op een handige plek kunt inpakken. Sta je bij je hotel of bij de boot, dan hoef je niet je hele koffer open te maken om de juiste papieren eruit te halen, wel zo makkelijk! Let er uiteraard op dat je je geld en paspoort niet in het voorste vak doet in verband met diefstal.