Waterdichte rugzak

Een rugzak heeft als doel u het dragen makkelijk te maken zodat u op een comfortabele en veilige manier uw bezittingen mee kunt nemen. Er zijn natuurlijk vele soorten en maten rugzakken verkrijgbaar maar met een waterdichte rugzak bent u er van verzekerd dat uw persoonlijk eigendommen veilig en droog vervoerd worden.

Waterdichte rugzak voor iedere gelegenheid

Tijdens het vissen, een lange wandel- of fietstocht , een sportieve vakantie of een interessante city trip bent u er van verzekerd dat al uw waardevolle spullen droog blijven. Een plotselinge regenbui hindert niet en tijdens het kanoën, raften of wildwatervaren is een nat pak geen probleem. Niet alleen uw telefoon en geld blijven droog maar ook een setje droge reservekleding kunt u gewoon meenemen. Bovendien blijven veel watervrije rugzakken door de naadloze afdichting en waterdichte ritsen drijven en zijn ze dus gemakkelijk terug te vinden. Voor extra veiligheid kunt u kiezen voor een rugzak in een fluoriserende kleur en/of met reflecterende vlakken.

Op de motor

Liefhebbers van motorrijden stellen prijs op een comfortabele rugzak om hun waardevolle bezittingen in mee te kunnen nemen. Let bij het kiezen van een waterdichte rugzak voor op de motor op de aanwezigheid van een heup- of taillesluiting. Dit geeft extra stabiliteit tijden het rijden. Met een waterdichte rugzak is het meenemen van uw laptop, tablet of camera geen enkel probleem. Extra reflecterende accenten vergroten bovendien uw veiligheid op de weg.

Naar school

Als uw kinderen hun boeken en tablet of laptop mee naar school moeten nemen is het niet alleen van belang dat dit op een comfortabele manier gebeurt. Onderweg naar school of tijdens een uitstapje is het noodzakelijk dat alle spullen droog blijven en uw kinderen kunnen genieten van de dag. Een extra vakje voor een flesje sap of melk en ruimte voor een lekker lunch dient ook aanwezig te zijn. Let er bij een waterdichte rugzak voor kinderen op dat de rugzak niet te groot is (tussen de 10 en 30 liter inhoud) en niet te veel vakken bevat zodat uw kinderen snel vinden wat ze nodig hebben.

Zakelijk gebruik

Uiteraard is een waterdicht rugzak onderweg naar of tijdens uw werk onmisbaar als u fietst, bromt of met het openbaar vervoer reist. Het Nederlandse klimaat is onvoorspelbaar en met een waterdichte rugzak houdt u alle belangrijke documenten droog evenals uw waardevolle elektronica zoals telefoon, tablet, laptop en camera. De waterdichte laptoprugzak heeft een speciaal laptopcompartiment dat, indien nodig, ook voor andere zaken gebruikt kan worden. Uiteraard biedt een waterdichte rugzak ook binnenshuis (zoals op een beurs of tijdens een evenement) het benodigde draaggemak.

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een waterdichte rugzak?

* Bepaal vooraf duidelijk het doel van uw rugzak en welke waardevolle spullen u droog wilt houden.
* De meeste waterdichte rugzakken zijn naadloos afgedicht en hebben waterdichte ritsen. Schouder- en heupbanden zijn extra gepolsterd voor optimaal comfort. Kies voor gemak en veiligheid.
* De inhoud: deze wordt aangegeven in liters. U kunt kiezen voor verschillende inhoudsmaten van 10 liter tot wel 65 liter inhoud, afhankelijk van de activiteit waar u de rugzak voor wilt gebruiken.
* Een geïntegreerd drinksysteem of de mogelijkheid om een flesje te bevestigen aan de rugzak is voor alle toepassingen een handige extra optie.
* Kies bij gebruik op de motor voor een opvallende kleur en/of reflecterende accenten.
* Als u een waterdichte rugzak zoekt voor outdooractiviteiten let dan op de aanwezigheid van bevestigingsringen voor bijvoorbeeld uw snowboard of ski’s.
* Let op: waterafstotend en spatwaterdicht betekenen niet hetzelfde als waterdicht. Laat u dus goed adviseren voordat u een rugzak aanschaft.